I ateljen hos Helen Tapper

Nu har föreningen haft sitt första konstlotteri. Onsdag 4 december deltog ca 10 medlemmar i ett mycket trevligt och lärorikt besök hos glaskonstnären Helén Tapper som har sin ateljé på Lindholmen. Helén berättade om de fina lokalerna som tillhört Götaverken och då var en träverkstad. Sedan fick vi se ateljén där Helén berättade om sitt arbete som glaskonstnär och formgivare. Helén har en lång karriär bl.a. inom Rörstrand och på flera glasbruk i Småland. Nu arbetar Helén som frilansande formgivare. Vi fick lära oss massor om olika teknik för att framställa glas, och de utmaningar och begränsningar som finns för att få fram det man önskar. Efter Heléns intressanta berättelse fikade vi på glögg & pepparkakor, medan vi hade den spännande dragningen i lotteriet. Vilka är då vinnarna i första lotteriet? Det kommer vi att meddela via mail till de som vann. Stort grattis till vinnarna!