Lokalt event 180315 FotorVårt event för företag och boende i Älvstaden med fotograf Lena Öritsland i torsdags ledde till flera nya medlemmar i föreningen. Under ett halvår dokumenterade Lena Öritsland kranar, dockorna, lejdare, regnblänk, tidig morgon till sen kväll, i alla väder. Resultatet blev de fantastiska bilder som nu visas i utställningen ”Kranar, rost och himmel” på RiverCity Gallery. Utställningen pågår 3- 18 mars.

 

 Vill du också bli medlem?  

nature 2113609 1920Vårens konstbildningsprogram för anslutna konstföreningar inom Sveriges Konsföreningar Göteborg är nu här!
I första hand för styrelsemedlemmar, men i mån av plats även för andra medlemmar. Ofta finns det platser så tveka inte!!!

Se programmet här! 

Tisdagen den 5 december är alla medlemmar välkomna till årets konstlotteri!

Anmäl dig här>>

Nedan presenterar vi vinsterna.

Vi samlas kl 18:00 hos RiverCity Gallery, där föreningen bjuder på fika och vi har möjlighet att ta del av galleriets Julutställning.

Därefter kommer vi att hålla vår utlottning.

Vi har dessutom en närvarovinst som lottas ut bland de som deltar på plats!

Och så påminner vi om reglerna: Du som var medlem redan förra året och inte hade tur att vinna då har nu 2 lotter!

Anmäl dig här>>

Varmt välkommen!

 

Här presenterer vi vinsterna i årets lotteri.

Nyhavn Steve Bettman

sommarminnet Kerstin Gadd

Bukett med rödrutig duk Emma Wineus

Tango Anne Walker

Vi deltar i Konstrundan Lundby!

KonstrundaLundby2017Älvstadens Konstförening deltar i Konstrundan Lundby.
Ni hittar oss hos RiverCity Gallery där du kan få veta mer om oss.
Vill du bli medlem så hjälper vi till på plats!

På galleriet pågår en utställning med Alexandru Dina och under konstrundan kommer ni även att hitta konst av galleriets övriga konstnärer.


Välkomna!

Vägbeskrivning:

Adressen är Monsungatan 57, Göteborg
(Mittemot Bockkranens busshållplats på västra Eriksberg)

Du tar dig lätt hit med bil eller buss.
Gratis parkering i två timmar på gatan.
Buss 33 hållplats Bockkranen.
Alternativt Älvsnabben till Eriksbergs och därifrån en promenad på några minuter.

 

Kallelse till Årsmöte i Älvstadens Konstförening

 

Boarding 150x115cmVälkomna på föreningens årsmöte tisdagen den 21 mars 2017 kl 18.00 i RiverCity Gallery´s lokaler på Monsungatan 57. (Granne med Bockkranen på Eriksberg)

Vi får möjlighet till en egen visning av Stina Gunnarssons utställning (måleri). Läs mera om Stina Gunnarsson på RiverCity Gallery. Stina är på plats och berättar om sin konst och sitt konstnärskap.

Stina Gunnarsson, vinnaren av SVT:s serie ”Konstnärsdrömmen”, målar gärna i stort format, framförallt i akryl. Motiven är olika människor eller miljöer, som fångar en stämning eller känsla. Stina började på 90-talet med akvarell och grafik, och det är därifrån grunden kommer för den speciella stil i akrylmåleriet som hon har idag. Stina målar även i akvarell, vilket också kommer att visas på den här utställningen.

Vi börjar med det formella årsmötet och därefter bjuds på mingel, tilltugg och konstvisning.

Parkeringsmöjligheter finns i anslutning till lokalen om man kommer med bil. I annat fall går det att åka buss 33 till hållplats Bockkranen, alternativt buss 16 till Eriksbergstorget eller Älvsnabben till Eriksberg och promenera därifrån.

Anmäl dig till årsmötet senast den 16 mars på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Motioner till årsmötet skickas senast 7 mars till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Årsmöteshandlingar kommer att skickas till medlemmarna minst 7 dagar före mötet.

 

Varmt välkommen!